Het is erg druk. Daardoor kan de bezorging van uw pakket langer duren dan dat u van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor.

 

 

Munten & Penningen

2006. Strandloop

Louis de Vries € 140,-

Vz. Deze penning is gemaakt met gevonden materialen van het strand. Louis de Vries heeft hier vervolgens gipsafdrukken van gemaakt en zo ontstond deze penning "Strandloop".

Kz. Blanco. In goudverf: II / X LOUIS / DE VRIES / 2006

Details
Soort Penningen
Boeknummer MHF0001
Jaartal 2006
Medailleur Louis de Vries (1954)
Materiaal Brons
Maten 100 mm
Kwaliteit Prachtig
Extra Louis de vries is geboren in 1954 en volgde zijn opleiding aan de Rietveld Academie te Amsterdam. In zijn abstracte assemblages en het grafiek krijgen de gevonden voorwerpen van Louis de Vries een nieuwe betekenis. Daar waar de mens is geweest laat het zijn sporen na. Vele sporen worden gewist, maar andere worden meegenomen door de tijd. Zij gaan een nieuw leven leiden. Zij komen uiteindelijk terecht langs de vloedlijn aan zee, in drooggevallen rivierbeddingen of langs stoffige straten. Objecten waar de meesten van ons aan voorbijgaan zijn voor een juttende Louis de Vries bronnen van creatieve verbeelding. Deze creatieve verbeelding is een tweeledige activiteit; het combineert de daad van het zien met de handeling van het scheppen. Met gevonden materialen van het strand maakte Louis gipsafdrukken en zo ontstonden 2 bronzen penningen. "Hakken in het zand" en "Strandloop"
Bijzonderheid Oplage 10 exemplaren, 532 gr. Rand is gesigneerd LOUIS DE VRIES '06.