Neuigkeiten

2023

Largest Dutch collection since 1988 auctioned!

On September 27 and 28, 2023 the first part of the Lodewijk S. Beuth Collection will be auctioned by the renowned auctioneer Künker in cooperation with Laurens Schulman B.V.

Part I encompasses the spectacular period of the Dutch Coinage from 1795 onwards. This is no more or less than the largest collection of coins from this period to come on the market since 1988 (the Berkman Collection). Many extreme rarities in sublime quality and also a great number of coins with polished dies are accumulated in this collection

The catalogue will be published mid August and you can pre-order it through us by e-mail: info@laurensschulman.nl.

This is an unique opportunity to complement or upgrade your collection!

Click on the link below for the online or PDF version to view this spectacular catalog.

Online catalog

Download link for the PDF catalog

2021

Vandaag hangt de vlag bij ons uit!

Na een intensieve ontwikkelfase kunnen wij vanaf heden vol trots onze vernieuwde website presenteren!

Behalve dat alles in een moderner jasje is gestoken is het gebruiksgemak aanzienlijk toegenomen. Veel directe linken zijn toegevoegd zodat achtergrondinformatie direct opgeroepen kan worden.

De grootste verandering is dat de gratis database van ons Handboek van de Nederlandse Munten 1795-2001 met een nieuwe nummering is geïntegreerd in deze site. Nu is deze gevuld vanaf de periode van de Bataafse Republiek via Napoleon tot en met het koninkrijk van Willem I en II. Zelfs de gouden munten van Willem III zijn al verwerkt: het bekijken zeker de moeite waard! Vrijwel alle munten en varianten zijn hier afgebeeld. U kunt hier ook de concordance (verwijzing) met de oude Schulman-nummering vinden en een verkorte versie van alle gegevens via een excel sheet.

Bij het onderdeel van de producten in onze shop zijn meerdere opties toegevoegd zoals het vergelijken van producten. Verder is er een rubriek opgenomen met informatie over het reinigen, de kwaliteit, afwijkende muntslag en zeldzaamheidsgraad etc.

Onze voorraadproducten zijn nog niet allemaal op de site gezet maar daar werken we hard aan dus houdt onze site in de gaten…