• Munten & Penningen

Onder het kopje database staan periodes op chronologische volgorde. Na het kiezen van de gewenste periode komt u op de denominatie (nominale waarde van de munt) pagina van deze periode. Vervolgens na het kiezen van een denominatie krijgt u alle exemplaren van deze denominatie te zien. U kunt dan nog op een gewenst exemplaar kiezen voor meer informatie. Zie ook het onderstaand overzicht:

missing image
missing image

Periodes

Op de startpagina van de database is algemene informatie te vinden en staan de periodes chronologisch gesorteerd. Indien u op een vakje klikt, bijvoorbeeld de Bataafse Republiek, komt u op een vervolg pagina waar alle denominaties uit deze periode staan vermeld.

missing image

Denominaties (nominale waarde van de munt)

Op deze pagina staan alle voorkomende denominaties uit de door u geselecteerde periode.

Bovenaan de denominatie pagina staan 3 groene knoppen waar u op kunt klikken om achtergrond informatie te raadplegen over de periode die u gekozen heeft. De keuzemogelijkheden zijn:

* Historisch overzicht – Hier leest u achtergrond informatie over de desbetreffende periode.

* Wetteksten – Hier leest u over Wetten uit deze periode die betrekking hebben op het monetaire stelsel.

* Munt- en muntmeestertekens – Hier staan alle munt- en muntmeestertekens vermeld met foto’s uit de desbetreffende periode

Om een denominatie te raadplegen kunt u op het gewenste vak klikken. U komt dan op een pagina waar alle voorkomende exemplaren van de gekozen denominatie op Lsch. nummer staan gesorteerd.

missing image

Exemplaren overzicht

Op deze pagina staan alle voorkomende exemplaren van de door u gekozen denominatie gesorteerd op LSch. nummer.

Bovenaan de pagina vind u drie lila knoppen met achtergrond informatie. U kunt kiezen uit:

* Beknopt overzicht van de denominatie – Hier vind u de exemplaren gesorteerd op type, type informatie en achtergrond gegevens over de denominatie.

* Alle exemplaren uit de periode – Hier vindt u alle exemplaren van alle denominaties uit de betreffende periode onder elkaar.

* Terug naar de denominaties – U komt dan weer op de denominatie pagina van de gekozen periode.

Om een exemplaar te raadplegen kunt u op het gewenste vak klikken.

missing image

Exemplaar

Op deze pagina staat alle informatie over een exemplaar zoals omschrijving, oplage en zeldzaamheid.

Via de pijltjes van uw browser en via de knoppen onder aan de pagina heeft u de mogelijk om terug te keren naar het exemplaren- of denominate overzicht uit de geselecteerde periode.

missing image

Waar bevindt u zich?

U kunt bovenaan de pagina zien op welke pagina u zich bevindt. (Foto met titel en pijl naar balk tabel)

Voor de gebruiksvriendelijkheid is ervoor gekozen om met verschillende kleuren te werken bovenaan de pagina’s en bij de knoppen.

Donker paars: periode

Groen: denominatie

Lila: exemplaren

missing image

Vergelijken & eigen verzameling

Vergelijken

Binnen de database is het mogelijk om een munt met andere munten te vergelijken. U doet dit door op “vergelijken” te klikken bij de desbetreffende munt. De munt komt dan op uw vergelijk pagina. Het is dan mogelijk om van meerdere munten de bijzonderheden naast elkaar te vergelijken.

Eigen verzameling

Het is nu mogelijk om uw eigen verzameling van Nederlandse munten (1795-2001) vast te leggen. U kunt dit heel eenvoudig doen door op ‘voeg toe aan mijn verzameling’ klikken. U kunt mijn verzameling inzien door op ‘Mijn verzameling’ te klikken. Deze staat onder het kopje ‘Mijn account’ in de menubalk.

Heeft u nog vragen of opmerkingen over de gebruiksvriendelijkheid van de database dan vernemen wij die graag. U kunt dit sturen naar info@laurensschulman.nl of gebruik maken van ons contactformulier. U kunt dit formulier vinden in de menubalk onder het kopje contact.