OORLOG EN VREDE

Oorlog en revolutie hebben ingrijpende gevolgen voor vele aspecten van het dagelijkse leven, niet in het minst op het monetaire stelsel. Voorbeelden van de gevolgen hiervan zijn onder andere inflatie, vervalsing, ruilhandel en propaganda. Lees meer hierover in deze nieuwsbrief.


WIE NEEMT OXENAAR IN HET 'OOTJE' ?

Een serie bankbiljetten die bij veel Nederlanders nostalgische gevoelens oproept, betreft de serie “Erflaters 2”, waarbij portretten van figuren uit de vaderlandse geschiedenis de biljetten sierden. Lees hier meer over de ontwerper Ootje Oxenaar.


FAMILIE PENNINGEN

Van de week was het weer zover....Valentijsdag. In de numismatiek speelt het thema liefde en huwelijk ook een grote rol. Als aandenken aan een belangrijke familiegebeurtenis, zoals geboorte, huwelijk, doop en overlijden lieten burgerlijke families vanaf eind 16e eeuw penningen maken. Lees hier meer over familiepenningen....


MUNTEN MET EEN VERHAAL | LAURENS SCHULMAN BV

Munten met een verhaal!

Elke munt zal natuurlijk een verhaal met zich meedragen. Vaak kunnen we die alleen maar bedenken omdat vele verhalen natuurlijk per eigenaar verschillen en deze meestal niet onlosmakelijk aan de munt verbonden zijn. Onze klanten zeggen wel eens dat ze de munten maar ‘te leen’ hebben. ‘Te leen’ omdat na het eind van hun leven deze munten vaak weer bij onze familie terugkomen om vervolgens weer een nieuwe eigenaar via ons te vinden.

De in deze nieuwsbrief uitgelichte munt heeft wel een heel bijzonder verhaal............


SALZBURGSE EMIGRANTEN | LAURENS SCHULMAN BV

U kunt momenteel geen krant openslaan (of voor de gedigitaliseerde lezer onder ons: een nieuws App openen)  zonder gelijk geconfronteerd te worden met een artikel over het thema oorlog of migranten. De geschiedenis leert ons echter dat geloof, oorlog en migratie niet alleen nu een grote rol binnen onze samenleving spelen, maar dat dit eigenlijk altijd al het geval is geweest.

Lees meer hierover in onze nieuwsbrief over de Salzburgse Emigranten


NEDERLAND BELASTINGLAND | LAURENS SCHULMAN BV

Niemand betaalt graag belastingen, en wij Nederlanders zijn altijd inventief om zo weinig mogelijk belastingen te betalen. Maar wat zijn belastingen nu eigenlijk?

Lees meer hierover in onze nieuwsbrief.


NEDERLAND WATERLAND | LAURENS SCHULMAN BV

In 2016 herdenken wij 100 jaar "droge voeten". Onze nieuwsbrief heeft dan ook dit keer het thema Nederland Waterland.


"KARL GOETZ" | LAURENS SCHULMAN BV

Deze maand besteden we aandacht aan de zo typerende Karl Goetz penningen waarvan we onlangs ook weer een aantal aan onze collectie hebben kunnen toevoegen.


"VERGANKELIJKHEID" | LAURENS SCHULMAN BV

Ons vak en uw hobby is een strijd tegen de vergankelijkheid!