Vergankelijkheid

De afgelopen weken vonden er weer veel veilingen plaats en bij een daarvan werden veel numismatische boeken ter verkoop aangeboden.
Bij het bekijken van deze boeken stuitten wij op een groot aantal exemplaren met het ex-libris van Margreet Holleman-Tas (later Margreet Tas). Onder de ouderen onder ons was Margreet welbekend als een gepassioneerd en gedreven handelaarster van antieke munten en rekenpenningen. Het stemt dan ook triest om nu haar bibliotheek in dozen op een veiling terug te vinden en het bevestigt eens te meer de vergankelijkheid van mensen.

Het is dan ook niet voor niets dat belangrijke personen zich in het verleden lieten vastleggen op schilderijen, penningen en munten. Niet alleen om tijdens hun bloeitijd in de belangstelling te staan maar ook om later herinnerd te blijven bij het nageslacht.

1863. Jacobus van der Chijs & Christina Henrietta Maria Kesman.
Delft. 25-jarig huwelijk
Mr. J.A. van der Chijs schreef samen met E. Netscher het standaardwerk voor Ned. Indië, Batavia 1863. Hij was mede-directeur van het Bataviaasch Genootschap

Ons vak en uw hobby is dus ook een strijd tegen die vergankelijkheid!
Het toont de geschiedenis door vele eeuwen heen waarin personen, feiten, veldslagen, huwelijken en geboortes zijn vastgelegd.
Een mooi vak dus waarbij eer wordt gedaan aan al onze belangrijke voorouders.
Wellicht ook een idee om van u zelf een penning te laten maken?

1752
Jan de Meyer & Barbara Hogentuyn
te ‘s-Gravenhage

Zilveren huwelijk

Klik hier om deze familiepenning op onze site te bekijken

1914. Sietske Wienecke
Bronzen plaquette
dochter van de medailleur  J.C. Wienecke

1993. Cees van Hengel

70 jaar

Numismaat en auteur van 'De munten van Holland in de 13e eeuw'

Klik hier om deze familiepenning op onze site te bekijken