Taxatie

Naast onze webwinkel kunt u ook bij ons terecht voor taxatie, inkoop en bemiddeling.

Er zijn vele redenen om iets te laten taxeren. Een reden zou kunnen zijn dat u van plan bent om uw collectie te verkopen en benieuwd bent wat de verkoopwaarde ervan is.

Een andere reden kan zijn dat u uw collectie wilt laten verzekeren tegen diefstal of verlies. U zult dan de waarde van uw collectie moeten laten vaststellen middels een taxatie rapport.

Ook kan het voorkomen dat een numismatische verzameling een onderdeel van een nalatenschap is. Een taxatie kan dan duidelijkheid geven over de marktwaarde en kan tevens gebruikt worden voor onderlinge verdeling tussen erfgenamen en/of successie-aangifte.

Op basis van ons kaartsysteem dat terugvoert tot 1880, onze computerbestanden sinds 1981 en onze jarenlange ervaring kunnen wij de waarde, zeldzaamheid en herkomst van uw munten en penningen nauwkeurig bepalen.

Indien u geïnteresseerd bent in een taxatie kunt u contact met ons opnemen. Laurens Schulman is beëdigd taxateur. Er volgt dan een gratis advies gesprek (eventueel op locatie). Omdat elke collectie maatwerk is, zal deze taxateur samen met u de mogelijkheden en kosten bekijken.

Indien u vragen over een taxatie heeft of een afspraak wilt maken kunt u mailen naar info@laurensschulman.nl of ons bereiken op +31 6 29 112 447.


Inkoop

Wij zijn altijd geïnteresseerd in de aankoop van munten, penningen, papiergeld, numismatische boeken en overige numismatische voorwerpen.

Mocht u om welke reden dan ook een verzameling of losse objecten willen verkopen kunt u vrijblijvend contact hierover met ons opnemen. Munten nà 1950 vallen niet onder ons interessegebied.

Bemiddeling en advisering

Wat ons drijft in dit vak is passie! We genieten ervan als we deze passie kunnen overdragen of mensen kunnen ondersteunen met kennisverwerving op numismatisch vlak. U kunt dan ook met vele vragen en verzoeken bij ons terecht.

Heeft u een collectie en zoekt u advies over uw verzameling? Of wilt u deze (deels) verkopen maar weet niet hoe u dit het beste kunt aanpakken? Wij willen u graag van dienst zijn. Neem gerust contact met ons op.