Nieuws

2023

Grootste Nederlandse collectie sinds 1988 onder de hamer!

Op 27 en 28 september 2023 wordt in Osnabrück het eerste gedeelte van de Lodewijk S. Beuth verzameling geveild bij het gerenommeerde veilinghuis Künker in samenwerking met Laurens Schulman bv.

Deel I omvat het spectaculaire onderdeel van de Nederlandse munten vanaf 1795. We hebben het hier over de grootste collectie uit deze periode die nu sinds 1988 (Berkman verzameling) op de markt komt. Vele grote zeldzaamheden in schitterende kwaliteit en ook zeer veel munten met gepolijste stempels zijn in deze verzameling aanwezig.

De catalogus zal medio augustus verschijnen en u kunt deze nu vast bij ons aanvragen per email: info@laurensschulman.nl.

Dit is een unieke kans om uw collectie aan te vullen of te verbeteren!

Klik op onderstaande linken om deze spectaculaire catalogus te bekijken!

Online catalogus

Download hier de PDF catalogus

2021

Vandaag hangt de vlag bij ons uit!

Na een intensieve ontwikkelfase kunnen wij vanaf heden vol trots onze vernieuwde website presenteren!

Behalve dat alles in een moderner jasje is gestoken is het gebruiksgemak aanzienlijk toegenomen. Veel directe linken zijn toegevoegd zodat achtergrondinformatie direct opgeroepen kan worden.

De grootste verandering is dat de gratis database van ons Handboek van de Nederlandse Munten 1795-2001 met een nieuwe nummering is geïntegreerd in deze site. Nu is deze gevuld vanaf de periode van de Bataafse Republiek via Napoleon tot en met het koninkrijk van Willem I en II. Zelfs de gouden munten van Willem III zijn al verwerkt: het bekijken zeker de moeite waard! Vrijwel alle munten en varianten zijn hier afgebeeld. U kunt hier ook de concordance (verwijzing) met de oude Schulman-nummering vinden en een verkorte versie van alle gegevens via een excel sheet.

Bij het onderdeel van de producten in onze shop zijn meerdere opties toegevoegd zoals het vergelijken van producten. Verder is er een rubriek opgenomen met informatie over het reinigen, de kwaliteit, afwijkende muntslag en zeldzaamheidsgraad etc.

Onze voorraadproducten zijn nog niet allemaal op de site gezet maar daar werken we hard aan dus houdt onze site in de gaten…