• Munten & Penningen

laurens-schulman.png

Laurens Schulman

Directeur Jacques Schulman B.V.

1969–1987

Directeur/eigenaar Laurens Schulman B.V.

1987–heden

Gediplomeerd veilinghouder - numismatisch expert - beëdigd taxateur

4e Generatie

carla-schulman-laurens-schulman_1.png

Carla Schulman-Ruhé

Directeur/eigenaar Laurens Schulman B.V.

1987-heden

Specialisatie penningen en numismatische boeken

yvette-schulman-bruijnes.png

Yvette Schulman

Dochter Laurens en Carla Schulman

5e Generatie!

Numismaat


Geschiedenis

Ons bedrijf heeft een zeer lange familietraditie. In 1880 begon overgrootvader Jacob Schulman, antiquair in Amersfoort, met een verkooplijst voor munten en penningen. In 1902 verhuisde hij naar Amsterdam waar zijn zonen André en Maurits de zaak hebben voortgezet. Jacques Schulman, de zoon van André, zorgde samen met zijn vrouw Leny dat de zaak een wereldnaam kreeg.

Eind jaren zestig werd het bedrijf versterkt met de komst van hun zonen Robert en Laurens. Nadat zijn ouders zich hadden teruggetrokken uit hun werkzame leven heeft Laurens Schulman met zijn vrouw Carla onder eigen naam in 1987 een bedrijf in Bussum opgericht en is daarmee het oudste numismatische familiebedrijf in Nederland!

Geplaagd door tegenslagen zoals overval, diefstal en ziekte hebben wij in 2006 de handelsvoorraad en bibliotheek verkocht, met de toestemming de naam Schulman voor een nieuw bedrijf te gebruiken, in de hoop de continuïteit voor onze klanten te bewerkstelligen. Ons bedrijf Laurens Schulman b.v. is echter altijd blijven bestaan en we hebben ons de afgelopen jaren bezig gehouden met taxaties, bemiddeling en advisering.

5 generaties

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en dit tezamen met de interesse en enthousiasme van onze dochter Yvette (inmiddels alweer de 5e generatie!), hebben wij besloten om onze diensten ook sinds 2014 weer publieker via een webshop aan te bieden.

Familie Schulman. Keizersgracht 448 Amsterdam

Foto: 1980. Het 100-jarig jubileum van Jacques Schulman Bv. Yvette, Jacques en Laurens staan naast elkaar bij de ingang van het pand aan de Keizersgracht 448, te Amsterdam